Назрява нов скандал със званието „Почетен гражданин“ на Кърджали

obshtinaНов скандал със званието „Почетен пражданин“ назрява в Кърджали. От групата на ГЕРБ в местния общински съвет възразиха категорично срещу начина, по който на председателски съвет са номинирани Димчо Михалевски и Яшар Шабан. Идеята е двамата да бъдат удостоени със званието по време на тържествената сесия на 21 октомври – Деня на Кърджали.

„Заявяваме несъгласието си с неспазването на законовия двумесечен срок за внасяне на номинациите и предрешаването на избора, без обществен консенсус и широко обсъждане“, заяви председателят на групата съветници Илия Илиев. Според него налагането на една или друга личност в 12 без 5, без ясни правила и силна гражданска подкрепа, звучи несериозно, обезценява званието почетен гражданин и буди съмнения за непрозрачност.

„Не е редно да се взема решение на коляно, както и манипулативно да се поднася на медиите информация, че на Председателския съвет на ОбС е взето единодушно решение кой да бъде предложен за удостояване с почетното звание. Без да пренебрегваме ничии заслуги, настояваме за спазване на процедурите, за повече разум и отговорност при подбора“, каза още Илиев. Той и останалите съветници от ГЕРБ възнамеряват да гласуват „въздържали се“, ако на тържествената сесия бъде внесено предложението Димчо Михалевски и Яшар Шабан да бъдат удостоени със званието „Почетен гражданин“.

Преди 2 години Кърджали беше разтресен от скандал след като съветниците от ДПС не се включиха в гласуването на предложението ген. Васил Делов да бъде обявен за почетен гражданин.

I am a software engineer with 3 years of experience on working with an amazing CMS software called WordPress.
Авторски публикации 286

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Свързани публикации

Започнете да пишете термина, по който желаете да направите търсене, и натиснете Enter. Натиснете ESC за отказ.

Нагоре