Хасан Азис направи оглед на започналите ремонтни дейности по закрития плувен басейн

Закритият плувен басейн ще заработи до Нова година

Хасан Азис направи оглед на започналите ремонтни дейности по закрития плувен басейн
Хасан Азис направи оглед на започналите ремонтни дейности по закрития плувен басейн

До Нова година закритият басейн на Кърджали ще отвори врати, обяви кметът на общината Хасан Азис. Той припомни, че съоръжението не е работило през последните 22 години. „Общината се превърна в длъжник на любителите на плуването. Сега е на път този проблем да бъде разрешен“, каза още кърджалийският кмет, който на място направи оглед на започналите ремонтни дейности на съоръжението.
Възстановяването на басейна стартира след като община Кърджали подписа договор с Министерството на спорта, откъдето бяха отпуснати 1,5 млн. лева за ремонт. От местния бюджет бяха заделени 475 000 лева. По проекта е предвидено и разширяване на сградата, като по този начин ще се осигурят допълнителни помещения за рехабилитация, сауна и фитнес.
basein1„2014-та и 2015-та са годините на инвестициите в спортни съоръжения. До две седмици предстои да приключат процедурите по избор на изпълнител на проекта за ремонт на стадион „Дружба“. Средствата, осигурени за проекта са 1,8 млн. лв. Общината ще се включи с допълнително финансиране от близо 700 000 лева. До края на март 2015-та предстои ремонтът на стадиона да приключи. Финансирали сме и изграждане на спортни игрища с изкуствена трева в няколко села в общината на обща стойност от 270 000 лева, като тази година инвестициите в спортни съоръжения достигат 4,6 млн. лева. Надяваме се обаче тези проекти да не бъдат замразени каквато практика имаше преди години“, заяви кметът Хасан Азис.

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *