Осъдиха грък за шофиране в нетрезво състояние

dregerЖител на Комотини получи условна присъда от 3 месеца с 3 години изпитателен срок от съда в Момчилград след като беше заловен да шофира автомобила си „Хюндай Тусон“ след употреба на алкохол. Гъркът бил хванат от полицаи край граничното село Кирково.
Мъжът пристигнал в България със свои приятели на 16 август 2014 година. Групата прекарала часове в дискотека в Кирково. Към 03 часа на 17 август гърците напуснали заведението.
Жителят на Комотини се отправил към автомобила си, но бил видян от двама полицаи. Те го предупредили да не се качва в автомобила, защото е пил алкохол. Гъркът отговорил, че не е употребил алкохол и потеглил към ГКПП „Маказа-Нимфея“. Полицаите настигнали гръцкия автомобил и го спрели. последвала проверка с техническо средство, което отчело 1,6 промила алкохол. При изследването на кръвта в лаборатория резултатите били 1,43 промила. На нарушителят е съставен акт.
В съда гъркът не се яви със адвокат и му беше назначен служебен защитник, който поиска по-ниска присъда. Съдът реши, че престъплението е извършено умишлено. Освен присъдата мъжът от Комотини остава и без шофьорска книжка за 12 месеца и трябва да плати разноски по делото в размер на 30 лева.

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *