Гръцки изтребител се разби край Маказа /снимки+видео/

iztrebitelИзтребител на гръцките военновъздушни сили се разби в планинската местност край град Комотини в 9,45 часа сутринта. Пилотът Спирос Созос е на 28 години, е оцелял, след като е катапултирал. Малко след излитането на изтребителя станало ясно, че има механичен проблем с управлението му. Спирос Созос източил горивото и насочил самолета извън границите на града. Самолетът е паднал на около 15-ина километра от ГКПП „Маказа-Нифея“.
Все още не са ясни причините за катастрофата, но Военно-въздушните сили на Гърция вече разследват инцидента.

iztrebitel1Пилотът е откаран с линейка в болницата в Комотини, където са му направени пълни изследвания. Военният е с драскотини по рамото и крака. Пилотът е слязъл сам от линейката и е отишъл сам до спешното отделение, където му е оказана пълна помощ. След прегледите в Комотини военният е прехвърлени във военна болница в Солун.
Районът на катастрофата е отцепен. На място са изпратени екипи огнеборци, защото е много вероятно на място да избухне пожар. iztrebitel2Любопитни местни жители, наблюдаващи падането на самолета са предизвикали задръстване на пътя към българската граница. Наложило се на място да дойдат полицаи, които да освободят движението.

One comment

  1. Добра новина- щом пилотът е жив.
    Към автора на статията или превода- горивото се изразходва ,/ освобождава се от горивото/а не се източва.

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *