15 000 избиратели били с грешен адрес

Ако до седмица преди изборния ден избирател с грешен адрес подаде заявления за регистрация по постоянен адрес, ще има право на глас.
Ако до седмица преди изборния ден избирател с грешен адрес подаде заявления за регистрация по постоянен адрес, ще има право на глас.

15 108 избиратели от Кърджалийска област са попаднали в графата „с грешен адрес“ в предварителните избирателни списъци, съобщи председателят на Районната избирателна комисия Беркант Барзат. Документацията е била изпратена в комисията от ГРАО. Барзат се свързал с институцията и от там му обяснили, че става дума за хора с право на глас, които не са подали заявления за постоянен адрес. Вероятно в списъка са попаднали деца на изселници в Турция, навършили пълнолетие, които нямат регистрация Кърджалийска област.
Най-голям е броя на избирателите с грешен адрес в община Кърджали – 4 460. В Крумовград те са 3 548, в Джебел – 2 503, в Ардино – 1 271, в Кирково – 1 399, в Момчилград – 1 665, в Черноочене – 262.
Според председателя на РИК ако до седмица преди изборния ден избирател с грешен адрес подаде заявления за регистрация по постоянен адрес, ще има право на глас.

I am a software engineer with 3 years of experience on working with an amazing CMS software called WordPress.
Авторски публикации 286

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Свързани публикации

Започнете да пишете термина, по който желаете да направите търсене, и натиснете Enter. Натиснете ESC за отказ.

Нагоре