Перперикон

Двойно скочиха приходите от Перперикон

Перперикон
Перперикон

Двойно са се увеличили приходите от събирането на входни и други такси в археологическия комплекс Перперикон това лято, обяви кметът на Кърджали Хасан Азис. Сравнението е за същия период през миналата година. Градоначалникът допълни, че е разговарял с новия директор на музея Даниела Коджаманова, според чиито думи само за последния месец от билети за туристи и от паркинга в подножието на паметника са събрани около 15 000 лева. Според Хасан Азис, една от причините за това бил увеличеният туристопоток към Скалния град след изграждането на подстъпи към него. Кметът отбеляза, че друга причина за повишените приходи е създадената добра организация от новата шефка на културната институция.
Община Кърджали кандидатства пред Норвежкия фонд с проект за дейности, свързани с развитието на Археологическия комплекс „Перперикон”, съобщи още Хасан Азис. Финансовата рамка е в размер на 1 200 000 евро. Парите ще бъдат изразходвани за реставрация и консервация на Североизточната част на Перперикон, както и за социализация на обекта и за осветление на пространството около скалния град. Част от средствата са предвидени и за изкопна и укрепителна дейност.
Резултатите от Норвежкия фонд се очаква да станат ясни най-късно през следващия месец. Ако те са положителни до края на годината ще бъде подписан договор.

I am a software engineer with 3 years of experience on working with an amazing CMS software called WordPress.
Авторски публикации 286

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Свързани публикации

Започнете да пишете термина, по който желаете да направите търсене, и натиснете Enter. Натиснете ESC за отказ.

Нагоре