Родители готвят блокада на ГКПП „Маказа-Нифея“ в първия учебен ден

Родители на деветокласници сме готови да блокираме движението на ГКПП „Маказа-Нимфея“ в първия учебен ден, обяви председателят на инициативния комитет Христо Кръстев. Причината е, че 10 ученика не могат да продължат образованието си в СОУ „Отец Паисий“ в Кирково. В училището има само една паралелка след осми клас и в нея вече са записани 26 ученика. На училището не е разрешено да разкрие втора паралелка и родителите на 10 деца ще са принудени да ги запишат в местния техникум.
„По-добре да не пускаме децата си на училище. В техникума подготовката практически е нулева – ако ученикът влиза в часове получава шестици, а ако не влиза му се пишат петици, твърди Христо Кръстев. Затова той и останалите родители държали децата им да учат в СОУ „Отец Паисий“, където от 26 завършили тази година 25 са били приети във ВУЗ. Според Кръстев родителите са оставени без изход, защото нямат финансова възможност да изпратят децата си да учат извън Кирково.
„Правим всичко възможно да разрешим проблема“, заяви шефката образователения инспекторат в Кърджали Сашка Тръпкова. Според нея ръководството на СОУ „Отец Паисий“ е закъсняло с искането за разкриване на втора паралелка. „Срокът беше до края на април. От училището са подали искането в края на август“, поясни Тръпкова.

I am a software engineer with 3 years of experience on working with an amazing CMS software called WordPress.
Авторски публикации 286

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Свързани публикации

Започнете да пишете термина, по който желаете да направите търсене, и натиснете Enter. Натиснете ESC за отказ.

Нагоре