В обновена сграда посрещнаха учениците в чернооченското село Габрово

В обновена сграда посрещнаха учениците в чернооченското село Габрово

 

В обновена сграда посрещнаха учениците в чернооченското село Габрово
В обновена сграда посрещнаха учениците в чернооченското село Габрово

Тържествено, под звуците на химна на Република България и с пожелания за успех на ученици и учители започна първият учебен ден в основно училище „Христо Ботев“ на чернооченското село Габрово.
Със средства от бюджета на общината беше направен основен ремонт на покрива на сградата. Сменени бяха старите прозорци с PVC-дограма, поставени бяха нови улуци и водосточни тръби, а външната фасада беше освежена. В школото се обучават 85 ученици, от които 12 са първолаци. От тази година, благодарение на асфалтирания път, с училищен автобус се извозват и деца от село Бакалите.
„Признателни сме на ръководството на Община Черноочене за подкрепата и положените усилия, както към по-големите, така и към по-малките училищата, да имат достатъчно средства и възможности за подобряване на материалните условия”, каза директорът на ОУ „Хр. Ботев“ Недрет Мехмед.
Кметът на Община Черноочене Айдън Осман, който беше гост на тържеството поздрави директора и целия колектив за техния неуморен труд, благодарение на който училището да се развива и преобразява. Той пожела на всички ученици, учители и помощен персонал на територията на община Черноочене здраве и успехи във всяко начинание в името на знанието.
720 са учениците, които на 15 септември влязоха училищата в общината. 280 са малчуганите, които посещават детските градини в Чернооченско. Денят беше най-вълнуващ за 77-те първолаци, които прекрачиха за първи път училищния праг.
На територията на община Черноочене функционират едно средно общообразователно училище в Черноочене, 5 основни училища в с. Паничково, с. Лясково, с. Комунига, с. Габрово и с. Житница, 8 целодневни детски градини и една полудневна.
Община Черноочене запазва социалните придобивки, от които се ползват от години подрастващи и деца – организираното ученическо хранене с поевтиняване, извозването на ученици и учители, както и целево дофинансиране на слети и маломерни паралелки.

I am a software engineer with 3 years of experience on working with an amazing CMS software called WordPress.
Авторски публикации 286

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Свързани публикации

Започнете да пишете термина, по който желаете да направите търсене, и натиснете Enter. Натиснете ESC за отказ.

Нагоре