Обявиха Димчо Михалевски и Яшар Шабан за почетни граждани

Обявиха Димчо Михалевски и Яшар Шабан за почетни граждани

2110Депутатът от 41-то и 42-то Народно събрание Димчо Михалевски беше обявен посмъртно за почетен гражданин на Кърджали. Това стана на тържествената сесия, посветена на празника на града. Със званието беше удостоен посмрътно и великият депутат Яшар Шабан. Решението беше гласувано единодушно от общинските съветници.

Димчо Михалевски беше заместник кмет на Кърджали в периода 2000-2003г, зам.-министър на регионалното развитие и благоустройството в 86-то правителство на България и депутат в 41-то и 42-то Народно събрание.  Почетният знак бе връчен на съпругата му Наталия Михалевска.

Яшар Шабан беше депутат в 7-то Велико народно събрание, заместник-кмет на общината в периода 1991 г.-1995 г., а през 2008г. беше е избран за заместник-омбудсман и изпълнява длъжността до 2011 г. Отличието бе връчено на сина му – Айхан Шабан.

Гости на тържествената сесия бяха избраните за народни представители от Кърджали Цвета Караянчева от ГЕРБ, Ердинч Хайрула, Шабанали Ахмед и Мустафа Ахмед от ДПС, областният управител на Кърджали Бисер Николов, бившите кметове на града Милан Миланов, Расим Муса и Румен Димитров, кметове и заместник-кметове от побратимени на Кърджали общини от Гърция и Турция.

 

1 comment

А някой от Кърджали знае ли кой е Пандо Сидов? Той е български революционер, костурски войвода на Вътрешната македоно-одринска революционна организация. Ръководител и организатор е на революционната борба в костурския революционен район и е войвода в областта Корещата.Живее и умира в Кърджали.В града все още има негови роднини.Бил е депутат в 22 Народно събрание!Жалко, че вече е забравен!Жалко за всички нас!

Вашият коментар