Кой скри истината за водата?


Пред строя Кой скри истината за водата?
0 Comments

vodaКой скри истината за водата в Кърджали? Месец след кризата, която засегна областния град, Момчилград и още 35 населени места, в които живеят над 70 000 души стана ясно, че посред лято в продължение на цял месец водата не просто е била негодна за пиене, а не е била годна и за битови нужди.

Едва сега от бившото ХЕИ, наричано в момента с гръмкото Регионална здравна инспекция, призна с половин уста: „…директорът на РЗИ д-р Светлана Николова подписа заповед, с която се отменя забраната за ползване на водата от яз.Боровица за питейно-битови цели…“.

Интересно защо заповедта, с която е била наложена забрана за ползване на водата за „питейно-битови цели“ е останала тайна цял месец? През цялото време се тръбеше, че течността, излизаща от водопровода не става за пиене и готвене, а „битовите цели“ означават измиване на съдове, ръце и т.н.

Мълчанието в случая може да се определи единствено като престъпно.

Лошото е, че отговорността отново се разми между различните институции и интереси. За обикновените абонати на „ВиК“ не остана друго освен да платят поредната сметка на оператора, въпреки че водата дори не е била с качествата на промишлена. А за повредените домакински уреди – собствениците могат да пият чаша условно-чиста вода…


Вашият коментар