Банско е хубав град, но не е редно да го бъркат с Кърджали

Банско е хубав град, както е хубав и Кърджали. Двата града имат и други общи неща като например това, че се намират в планини, че залагат на туризма, че хората са гостоприемни, че има хотели… Сигурно ще се намерят и много други прилики. Но да объркаш Банско с Кърджали е меко казано неуместно. Все пак между двата града има известни разлики, които със сигурност са поне толкова колкото са и приликите. Ако объркването го беше направил чужд турист, това със сигурност щеше да предизвика иронични усмивки дори у бай Иван от Кремен или бай Хасан от Калинка. Но е недопустимо объркването да го допусне фирма, която получава добри пари за публичност и информираност по европейски проект на община Кърджали, е недопустимо. И проблемът не е, че Хасан Азис фигурира в европейски документ като кмет на община Банско. Това е поправимо. Непоправимото е друго, че няма гаранция как фирма си е свършила другата работа по европейския проект на община Кърджали.

Каква е гаранцията, че маркетинговата стратегия на Перперикон, например, не е копирана от маркетинговата стратегия на община Банско или друга подобна?

В този случай нещата вече стават сериозни, защото европейският данъкоплатец плаща, за да се направи разлика между Банско и Кърджали. Просто защото двата града са различни не само защото единият е в Пирин, а другият в Родопите.

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *